Mainmenu
Qualifications
sculptor, graphic artist, glass painter, monumental artist, ceramicist, painter, textile artist
maakte veel glas-in-lood ramen, o.a. in Amsterdam in de R.K. Begijnhofkerk en de Krijtberg aan het Singel, wandtapijten voor de SS Rotterdam (het schip van de Holland-Amerika lijn) en veel schilderijen; tevens oprichter van de culturele stichting Castrum Peregrini (Tijdens de oorlogsjaren was Gisèles huis een onderduikplek voor Joodse scholieren, die ze inwijdde in kunst en literatuur. Deze ervaring heeft hen vervolgens doen besluiten Castrum Peregrini – ‘burcht van de pelgrim’- op te richten, de nom de guèrre van het schuiladres. Een open huis voor schrijvers, dichters en kunstenaars)
Nationality/school
Dutch
Born
The Hague 1912-09-11
Deceased
Amsterdam 2013-05-27
De Volkskrant, 28 mei 2013
This person/entity in other databases
Biographical information
Active in
born in
active in
died in
Subjects
This field specifies the various subject categories or genres that constitute the oeuvre of the artist in question. The contents of this field are generally based more on the documentation available at the RKD than on the literature.
figure, interiors, landscape (as genre), abstraction, portrait, still life, self-portrait
zowel figuratieve, fantasie- en mythische figuren als abstract werk
Prijzen
  • In 1997 werd haar naam gegraveerd in de eremuur in de tuin der rechtvaardigen, bij Yad Vashem, Jerusalem. In 2011 ontving Gisèle uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan een Koninklijke onderscheiding.
Creation date: 1993-04-05; Last modified date: 2021-04-20

Comments

No comments

My selections

My selections

Your current selection will be lost. Are you sure?