Mainmenu

Anoniem

The descent of the Holy Ghost with portraits of Maria Magdalena de Smidt van Baerland (?-1685) en Philip Maximiliaan de Ricourt dit de Licques (?-1682)
Private collection
Object information
Object category
painting
Support/medium
unknown, oil paint
Shape/dimensions
rectangle (portrait format) ? x ? cm
Signature/inscription
Information about the signature, dating, inscription or any other mark on the front or back of the art work
Current attribution
Anoniem
Date
Exact or approximate dating of the described art work; the search parameters adopted for this art work in this database, are found in brackets.
1650 - 1674
Represented
IB number
Number related to the portrait iconography collection RKD.
116292
Identification based on
herkomst
Notes portrait
Fragment van een groter schilderij, voorstellende de nederdaling van de heilige geest in de vorm van een duif boven de maagd Maria en de apostelen, met links de schenkers en rechtsonder hun wapenschild. Vervaardigd en geschonken ter gelegenheid van de stichting van het klooster der zwartzusters te Rupelmonde, circa 1664. Grotendeels verloren gegaan tijdens tweede wereldoorlog en de daarop volgende restauratie; alleen de portretten van de stichteres en haar zoon zijn bewaard gebleven.Kleurkopie ontvangen van Mr.E.J. Wolleswinkel, Hoge Raad van Adel, 2005, met correspondentie, opgeborgen op naam van eigenaar, 2005,Vrouw: zwarte japon met gespleten mouw, neerstik en kanten schouderkraag, grijze ondermouwen, zwarte muts (met sluier?), blond haar; rechterhand aan schouder van haar zoon, linkerhand voor de borst.Jongen: groene mantel, kanten volants aan hemdsmouwen, kanten, van voren gesloten kraag, groene en roze lintjes op rechterschouder, roodblond krullend haar; handen gevouwen.Achtergrond oranje-rood gordijn.
Provenance
Visual documentation
Creation date: 2009-07-07; Last modified date: 2015-02-24

Comments

No comments

My selections

My selections

Your current selection will be lost. Are you sure?