Mainmenu

attributed to Jean Augustin Daiwaille

Portrait of Paul Nicolaas Rijk (1785-1873)
Private collection
Object information
Object category
drawing
Physical connection
Reference in ‘composite artworks’: artworks that are/were connected, such as alterpieces, decorative pieces incorporated in panelling, and works of art that were intended to be displayed together, such as pendants and series.

pendant

Support/medium
unknown, pastel
Shape/dimensions
rectangle (portrait format) ? x ? cm
Dagmaat: 38,60 x 31 cm
Date
Exact or approximate dating of the described art work; the search parameters adopted for this art work in this database, are found in brackets.
1825 - 1849
Represented
IB number
Number related to the portrait iconography collection RKD.
81036
Identification based on
vererving
Notes portrait
Werd in het verleden toegeschreven aan Ch.H. Hodges.Maakt deel uit van een reeks van 6 portretten van het echtpaar Rijk-Fiege en hun zoon en schoondochter (van beide 2 portretten): IB 81036 t.m. 81041.In de familie heetten het de portretten te zijn van vice-admiraal Julius Constantijn Rijk (1787-1854) met zijn vrouw, en zijn ouders Andreas Rijk en Anna Hulk. Daar de portretten in het tweede kwart van de 19de eeuw gedateerd moeten worden, is dit niet mogelijk. Mede gezien in samenhang met de vererving lijkt het zeer waarschijnlijk dat het de portretten zijn van de broer van de vice-admiraal met diens vrouw, zoon en schoondochter.Herkomst: familiebezit.Beschrijving: kort donker haar; zwarte rok over zwart vest, wit hemd met opstaande kraag, donkere halsdoek.
Provenance
Visual documentation
Creation date: 2009-07-07; Last modified date: 2016-12-27

Comments

No comments

My selections

My selections

Your current selection will be lost. Are you sure?