Mainmenu

Moderne en Hedendaagse Kunst

De beelddocumentatie Moderne en Hedendaagse Nederlandse en Belgische Kunst bestaat uit meer dan 1,3 miljoen foto’s reproducties en dia's van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en objecten van Nederlandse en Belgische kunstenaars uit de periode van 1900 tot heden.


Het materiaal is verdeeld in een selectie foto’s en reproducties en een diacollectie. De verzameling foto's en reproducties bevat circa 1,1 miljoen afbeeldingen en is ingedeeld in Nederlandse en Belgische kunst, daarbinnen op kunstvorm en ten slotte op kunstenaar. De diacollectie bevat circa 250.000 stuks en is geordend op kunstenaar. Omdat de dia's worden bewaard in een koelcel dient het te raadplegen materiaal uiterlijk twee dagen voor het geplande bezoek te worden aangevraagd.

Specifieke onderdelen van de beelddocumentatie zijn opgenomen in RKDimages, bijvoorbeeld het oeuvre van Jan Sluijters en Otto B. de Kat, evenals werk van kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Piet van der Hem en Leo Gestel dat deel uitmaakte van de collectie J.F.S. Esser.