Mainmenu

Beeldmateriaal aanvragen

Het RKD levert afbeeldingen uit RKDimages, RKDportraits en RKDarchives, uit de analoge collecties beelddocumentatie, archieven en bibliotheek. De kwaliteit van deze afbeeldingen is afhankelijk van het beschikbare materiaal. Momenteel is het niet toegestaan om zelf foto's te maken van de archieven in verband met de AVG wetgeving. 


Tarieven beeldmateriaal aanvragen 2020

Afbeelding met watermerk: gratis

Alle afbeeldingen die in RKDimages en RKDportraits te zien zijn, kunt u downloaden als jpeg. De download bevat een watermerk over de afbeelding heen.

Beschikbare afbeelding: € 5

Indien bij een afbeelding een 'Bestel'-knop staat afgebeeld, kunt u deze automatisch bestellen. De kwaliteit van de afbeeldingen is divers. Het aantal pixels ziet u links onder de afbeelding. Dit tarief is incl. btw.

Afbeelding aanvragen: € 31

Heeft u de afbeelding op de website gevonden, maar staat er een 'Vraag scan aan'-knop bij, dan is de huidige afbeelding niet geschikt voor levering. Deze afbeeldingen worden bij bestelling opnieuw gescand. Ook van materiaal waarvan geen afbeelding op de website staat, kan een scan aangevraagd worden via dit formulier. De levertijd is maximaal 15 werkdagen na betaling. De afbeeldingen worden gescand op 300 ppi A4 formaat. 

Snelle levering en groot formaat: € 77

Bij een Snelle levering wordt de afbeelding binnen drie werkdagen na betaling geleverd. Bij een Groot formaat wordt de afbeelding geleverd op een formaat groter dan 300ppi, voor bijvoorbeeld een blow-up of poster. De aanvraag dient u in via dit formulier


Voorwaarden

Het is niet mogelijk afbeeldingen te leveren van materiaal dat kwetsbaar is of dat onderdeel uitmaakt van archieven die nog niet ontsloten zijn. Er kunnen ook andere beperkingen zijn, bijvoorbeeld doordat het kunstwerk zich in een openbare collectie bevindt, of doordat er auteursrecht op rust. Lees hier de voorwaarden die we stellen bij het leveren van afbeeldingen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met explore@rkd.nl


Bronvermelding

Afbeeldingen uit de beeldencollectie:

Fotocollectie RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag


Een archiefbestand:

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag (naam archief), (archiefnummer tussen haakjes), inventarisnummer (inv. nr.)


Een origineel kunstwerk:

Naam kunstenaar, titel kunstwerk (cursief), datering, techniek en drager, collectie RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag


Een origineel kunstwerk gefotografeerd door een RKD medewerker:

Foto (naam fotograaf), RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag


Een afbeelding uit de RKDimages database:

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, RKDimages (nummer tussen haakjes)


Afbeelding gefotografeerd voor het gebruik van het project Inventaris Nederlandse Decoratieve Interieurschildering:

Foto (naam fotograaf), RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag/RCE, Amersfoort


Afbeelding uit de collectie van het Iconografisch Bureau:

Foto collectie RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis/IB, Den Haag