Mainmenu

Beoordelingen

Nieuwsgierig naar een kunstwerk in uw bezit? Wilt u meer weten over de kunstenaar, stijl of stroming en de periode waarin het is gemaakt? Of heeft u misschien een brief of archiefstuk van een kunstenaar waar u meer over wilt weten? U kunt het kunstwerk laten onderzoeken door één van onze specialisten.


Beoordeling van kunstwerken

Voor de beoordeling van kunstwerken geldt een starttarief van € 50,00 (excl. btw) per stuk. Wanneer er meer onderzoek nodig is, komt hier een vervolgtarief van € 50,00 (excl. btw) per half uur bij. Het onderzoeksresultaat ontvangt u in de vorm van een digitaal verslag. De mededelingen die het RKD verstrekt over kunstwerken zijn het resultaat van kunsthistorisch onderzoek van een of meerdere medewerkers en kunt u niet als expertise beschouwen. Het RKD doet geen uitspraken over de waarde van kunstwerken. Voor taxaties kunt u zich wenden tot een veilinghuis, kunsthandelaar of zelfstandig taxateur.


Verzoek tot beoordeling via de RKD webshop

U kunt uw verzoek tot beoordeling indienen via onze webshop. Voeg hierbij een digitale afbeelding toe, met daarbij alle gegevens die u tot uw beschikking heeft (materiaal, maten, signatuur, herkomst en dergelijke). Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@rkd.nl.


RKD Beoordelingsspreekuur

U bent van harte welkom bij één van onze RKD Beoordelingsspreekuren. Onze specialisten staan klaar om u informatie te geven over uw schilderij, tekening of prent. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. In verband met de grote belangstelling verzoeken wij u om één kunstwerk per persoon mee te nemen. Er geworden geen beoordelingen meer over buitenlandse kunst gegeven. Ook worden er geen schriftelijke verklaringen over de beoordeelde kunstwerken verstrekt.

Het eerstvolgende RKD Beoordelingsspreekuur vindt plaats op donderdag 11 april 2019.