Mainmenu

Beoordelingen

Beoordeling van kunstwerken
Nieuwsgierig naar een kunstwerk in uw bezit? Wilt u meer weten over de kunstenaar, stijl of stroming en de periode waarin het is gemaakt? Of heeft u misschien een brief of archiefstuk van een kunstenaar waar u meer over wilt weten? U kunt het kunstwerk laten onderzoeken door een van onze specialisten. Voor de beoordeling van kunstwerken geldt een starttarief van € 50,00 (excl. btw) per stuk. Wanneer er meer onderzoek nodig is, komt hier een vervolgtarief van € 50,00 (excl. btw) per half uur bij. Het onderzoeksresultaat ontvangt u in de vorm van een digitaal verslag. De mededelingen die het RKD verstrekt over kunstwerken zijn het resultaat van kunsthistorisch onderzoek van een of meerdere medewerkers en kunt u niet als expertise beschouwen. Het RKD verricht geen taxatie van kunstwerken, daarvoor verwijzen wij u door.

Verzoek tot beoordeling
U kunt uw verzoek tot beoordeling indienen via onze webshop. Voeg hierbij een digitale afbeelding toe, met daarbij alle gegevens die u tot uw beschikking heeft (materiaal, maten, signatuur, herkomst en dergelijke). Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@rkd.nl

Beoordelingsspreekuur
U bent van harte welkom bij een van onze beoordelingsspreekuren. Onze specialisten staan klaar om u informatie te geven over uw schilderij, tekening of prent. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. In verband met de grote belangstelling verzoeken wij u om één kunstwerk per persoon mee te nemen.

Data 2017:
Dinsdag 3 oktober van 14.00 tot 16.00 uur

Let op: Met ingang van 2016 worden er geen beoordelingen meer over buitenlandse kunst gegeven. Ook worden er geen schriftelijke verklaringen over de beoordeelde kunstwerken verstrekt.