Mainmenu

Fotobestellingen

Scans en foto’s

Voor het bestellen van beeldmateriaal verwijzen wij u naar onze webshop. Meestal kan het RKD u afbeeldingen van kunstwerken leveren, maar soms gelden er fototechnische of juridische restricties. Foto’s van kunstwerken uit museale collecties levert het RKD in principe niet, daarvoor verwijzen wij u door naar het betreffende museum of openbare collectie.

Er zijn drie manieren om scans/foto’s te bestellen via onze website:
- De knop ‘download’ onder de afbeelding betekent dat u de lage resolutie-afbeelding met watermerk gratis kunt downloaden. 
- De knop ‘bestel’ betekent dat u de afbeelding direct voor € 5,00 kunt downloaden. Deze afbeelding heeft een hoge resolutie en bevat uiteraard geen watermerk. 
- Als u de knop ‘scan aanvragen’ onder een afbeelding ziet, dan kunt u de afbeelding voor € 28,00 bestellen door het begeleidende formulier in te vullen.  

Beeldmateriaal bestellen

De mogelijkheid bestaat om beeldmateriaal te laten reproduceren door het RKD. zie Tarieven. Foto's, scans, dia's en ekta's kunnen op bestelling worden gemaakt als de status van het te fotograferen document dat toestaat. De gebruikelijke levertijd voor fotobestellingen bedraagt vier weken. Voor grote bestellingen kan een langere levertijd van toepassing zijn.

Wanneer een kunstwerk zich in een openbare collectie zoals een museum bevindt, dienen foto's te allen tijde bij de desbetreffende instelling te worden besteld, tenzij het RKD een foto bezit die het kunstwerk in een staat toont die voorafgaat aan het moment waarop het kunstwerk deel uitmaakte van de betreffende collectie. Een uitzondering kan ook worden gemaakt wanneer de desbetreffende openbare collectie niet in staat is om een foto te leveren.

Wanneer een kunstwerk in de afgelopen vijf tot zeven jaar in de kunsthandel is geweest of is aangeboden op een veiling, dan dienen fotobestellingen in eerste instantie te worden gericht aan de betreffende kunsthandel of aan het veilinghuis. Van kunstwerken die langer dan vijf tot zeven jaar geleden in de kunsthandel of op een veiling zijn geweest, of waarvan de huidige verblijfplaats onbekend is, kunnen bij het RKD repro-foto's worden besteld.

Bestellingen van werken uit particuliere collecties worden per geval beoordeeld door een studiezaalmedewerker.

Zie voorts onder:
Leveringsvoorwaarden 
Fotoverantwoording

Heeft u nog vragen over uw verzoek of bestelling, of zijn er onduidelijkheden over de procedure, dan kunt u contact opnemen met een van de studiezaalmedewerkers
T: 070-3339797 
E: explore@rkd.nl