Mainmenu

Fotobestellingen

Scans en foto’s

Voor het bestellen van beeldmateriaal verwijzen wij u naar onze webshop. Alleen van de kunstwerken die via Images zijn ontsloten en waaronder u de knop 'scan aanvragen' aantreft, kunt u een afbeelding bestellen. Van kunstwerken die niet in Images zijn te vinden, of waarbij de genoemde knop ontbreekt, kan het RKD geen digitale afbeelding leveren.

Met de knop 'Download'' onder de afbeelding in Images kunt u de betreffende afbeelding met watermerk door de voorstelling gratis downloaden.

Met de knop 'Scan aanvragen' onder de afbeelding in Images kunt u de betreffende afbeelding via de webshop bestellen (uiteraard zonder watermerk).

Met de knop 'bestel'  kunt u de afbeelding direct voor € 5,00 downloaden. Deze afbeelding heeft een hoge resolutie en bevat uiteraard geen watermerk. 

Het is niet mogelijk om scans te bestellen uit archieven via onze webshop.

Foto’s van kunstwerken uit museale collecties levert het RKD in principe niet, daarvoor verwijzen wij u door naar het betreffende museum of openbare collectie. 

Beeldmateriaal bestellen

De mogelijkheid bestaat om beeldmateriaal te laten reproduceren door het RKD. zie Tarieven. Foto's, scans, dia's en ekta's kunnen op bestelling worden gemaakt als de status van het te fotograferen document dat toestaat. De gebruikelijke levertijd voor fotobestellingen bedraagt vier weken. Voor grote bestellingen kan een langere levertijd van toepassing zijn.

Wanneer een kunstwerk zich in een openbare collectie zoals een museum bevindt, dienen foto's te allen tijde bij de desbetreffende instelling te worden besteld, tenzij het RKD een foto bezit die het kunstwerk in een staat toont die voorafgaat aan het moment waarop het kunstwerk deel uitmaakte van de betreffende collectie. Een uitzondering kan ook worden gemaakt wanneer de desbetreffende openbare collectie niet in staat is om een foto te leveren.

Wanneer een kunstwerk in de afgelopen vijf tot zeven jaar in de kunsthandel is geweest of is aangeboden op een veiling, dan dienen fotobestellingen in eerste instantie te worden gericht aan de betreffende kunsthandel of aan het veilinghuis. Van kunstwerken die langer dan vijf tot zeven jaar geleden in de kunsthandel of op een veiling zijn geweest, of waarvan de huidige verblijfplaats onbekend is, kunnen bij het RKD repro-foto's worden besteld.

Bestellingen van werken uit particuliere collecties worden per geval beoordeeld door een studiezaalmedewerker.

Zie voorts onder:
Leveringsvoorwaarden 
Fotoverantwoording

Heeft u nog vragen over uw verzoek of bestelling, of zijn er onduidelijkheden over de procedure, dan kunt u contact opnemen met een van de studiezaalmedewerkers
T: 070-3339797 
E: explore@rkd.nl