Mainmenu

Rondleidingen

Maak kennis met het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis!

Hét onderzoekscentrum voor beeldende kunst uit de Nederlanden van de middeleeuwen tot nu. Een studiezaal met archieven, beelddocumentatie, een bibliotheek en nog veel meer. Een schat aan informatie voor musea, wetenschappers en publiek.

Het RKD nodigt groepen uit om kennis te maken met het instituut. Ontdek hoe de collectie van het RKD kan bijdragen aan uw (kunsthistorisch) onderzoek en welke schatten er verborgen liggen in het depot. Wij bieden een gevarieerd programma verzorgd door specialisten van ons kennisinstituut, zowel algemeen als specifiek, bijvoorbeeld gericht op een bepaald thema.


Rondleidingen

In circa 45 minuten krijgt u een algemene indruk van ons instituut. Na een korte introductie volgt er een rondgang over onze studiezaal waarbij een toelichting wordt gegeven op de verschillende collectieonderdelen. Daarnaast komen ook de verschillende zoekmogelijkheden aan bod en wordt aandacht besteed aan het materiaal dat in toenemende mate digitaal beschikbaar is.


Maatwerk

Het RKD kan op verzoek ook uitleg geven over specifieke soorten (kunsthistorisch) onderzoek of collectieonderdelen. Denk bijvoorbeeld aan herkomstonderzoek, bronnenonderzoek, toeschrijvingen, portreticonografie en technische documentatie. Neem voor meer informatie contact met ons op.


Informatie

  • Maximaal 20 personen per groep
  • Nederlands of Engels
  • Ons aanbod is gratis voor educatieve doeleinden*
  • Reservering mogelijk op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur
  • Voor meer informatie en aanvragen: events@rkd.nl 

*Het RKD behoudt zich het recht voor te bepalen welke groepen hieronder vallen.