Mainmenu

Scanaanvragen

Het RKD levert scans van afbeeldingen uit RKDimages, RKDportraits en RKDarchives, en uit de analoge collecties beelddocumentatie, archieven en bibliotheek, indien de status van het materiaal dat toestaat. De kwaliteit van de scans is afhankelijk van het beschikbare materiaal.

Momenteel is het niet toegestaan om zelf foto's te maken van de archieven in verband met de nieuwe AVG wetgeving.

Bestellen online afbeeldingen

Gratis 
Alle  afbeeldingen die in RKDimages en RKDportraits te zien zijn, kunt u downloaden als jpeg. De download bevat een watermerk over de afbeelding heen.
€ 5
Indien bij een afbeelding een bestelknop staat afgebeeld, kunt u deze automatisch bestellen. De kwaliteit van de afbeeldingen is  divers. Het aantal pixels ziet u links onder de afbeelding.
€ 28
Heeft u de afbeelding gevonden, maar staat er  'Scan aanvragen' bij, dan is de huidige scan niet geschikt voor levering. Deze afbeeldingen worden bij bestelling opnieuw gescand. De standaard levertijd bedraagt drie weken na betaling. De afbeeldingen worden gescand op 300 ppi A4 formaat.
€ 70
Spoedaanvraag: idem als de bovenstaande maar de levertijd bedraagt 3 dagen na betaling. Een spoedbestelling moet eerst goedgekeurd worden voor deze in behandeling genomen kan worden. 

Voorwaarden

Het is niet mogelijk scans te leveren van materiaal dat kwetsbaar is of dat komt uit archieven die nog niet ontsloten zijn. Er kunnen ook andere beperkingen zijn, bijvoorbeeld doordat het kunstwerk zich in een openbare collectie bevindt, of doordat er auteursrecht op rust. Meer uitleg kunt u hier vinden.

Lees hier voor de voorwaarden die we stellen bij het leveren van scans.

Bronvermelding

Afbeeldingen uit de beeldencollectie:

Fotocollectie RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag


Een archiefbestand:

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag (naam archief), (archiefnummer tussen haakjes), inventarisnummer (inv. nr.)


Een origineel kunstwerk:

Naam kunstenaar, titel kunstwerk (cursief), datering, techniek en drager, collectie RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag


Een origineel kunstwerk gefotografeerd door een RKD medewerker:

Foto (naam fotograaf), RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag


Afbeelding gefotografeerd voor het gebruik van het project Inventaris Nederlandse Decoratieve Interieurschildering:

Foto (naam fotograaf), RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag/RCE, Amersfoort


Afbeelding uit de collectie van het Iconografisch Bureau:

Foto collectie RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis/IB, Den Haag