Mainmenu
Nationaliteit/school
Frans
Geboren
geboren in Frankrijk
Overleden
1770
na 1770
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van François Boitard
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
graveerde in 1742 in Parijs voor de uitgever Michel Odieuvre een reeks prenten 'Divers sujets de chasse' naar 'Routar' (Carl Borromäus Andreas Ruthart); vervaardigde de illustraties voor: ' F.Nivelon, The rudiments of genteel behaviour', Londen 1737 (naar tekeningen van Bartholomew Dandridge)
Biografische gegevens
Werkzame periode
1733 - 1767
werkzaam in Parijs en Londen
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling
Product
ontwerp voor porseleindecoratie, ontwerp voor emaille
ontwerpen voor Battersea-Email (o.a. tabaksdozen) en Worcester porselein
Ingevoerd op: 1991-11-21; Gewijzigd op: 2018-11-15

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?