Mainmenu
Kwalificaties
schilder, tekenaar, decoratieschilder (van interieurs), taxateur
Was together with Jacobus van Campen and Matthias Withoos appraiser of the Arundel Collection in Amersfoort in 1655 (Weijtens 1971)
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Amersfoort 1601
ca. 1601
Overleden
Amersfoort 1669-08-10
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Rome 1623 - 1625
    oudste vermelding als Paolo Bur stamt uit 1623, in datzelfde jaar medeoprichter van de Romeinse schildersbent 'Bentveughels'; verbleef in een huis in de parochie van Sant'Andrea dell Fratte; van 1624-1625 met de schilders Jan Linsen en Michelangelo Cerquozzi in een huis aan de Piazza di Spagna en de Strada dell'Olmo
  • Amersfoort 1626 - 1669
    in 1626 werd hij lid van de Sint Lucasbroederschap, welke in 1630 als volwaardig gilde door de Amersfoortse magistraat zou worden erkend; Bor werkte in opdracht van Jacob van Campen aan de versiering van Paleis Honselaarsdijk; In 1656 werd hij regent van het katholieke godshuis 'de Armen de Poth'
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
allegorie, historie (als genre), portret, christelijk religieuze voorstelling, stilleven, vanitasstilleven, landschap (als genre), mythologie
in 1658 doneerde hij aan het Poth Fonds voor de armen in Amersfoort twee grote decoratieve stillevens waarvan de huidige verblijfsplaats onbekend is; een paneel met een stilleven van een zadeltas, een open boek, geld en andere tassen op een Sotheby's verkoop op 8 apr. 1987 wordt aan hem toegeschreven vanwege het signatuur '1630/P.Bor', maar onzeker vanwege gebrek aan stylistische overeenkomsten met zijn andere werk (Willigen/Meijer 2003, p. 43)
Materiaal/techniek
olieverf
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
Caravaggisten
Lid van
Ingevoerd op: 1991-11-21; Gewijzigd op: 2017-04-20

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?