Mainmenu
Kwalificaties
binnenhuisarchitect, graficus, schilder, glaskunstenaar, meubelontwerper, architect, tekenaar, auteur, decoratieschilder, vervaardiger van houtsnedes, interieurontwerper
Hij richtte in 1904 met H. Hana, K. van Leeuwen, A. Molkenboer en W. Penaat de Nederlandse Vereniging voor Ambachts- en Nijverheidskunst (VANK) op waarin zich kunstenaars verenigden die vóór die tijd aangesloten waren geweest bij schilders- of architectenverenigingen; was van 1908 tot 1912 voorzitter; schreef onder meer in 'Onze Kunst' (Huygen 2007, p. 436).
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Amsterdam 1868-10-19
Overleden
Haarlem 1948-08-27
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Samen met Hoeker en Berlage richt hij 't Binnenhuis op in 1900. Hun ideaal was het maken van kunstnijverheidsproducten in een constructief en decoratief verantwoorde, architectonische stijl. Van den Bosch is er directeur tot 1929.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1890 - 1948
ca. 1890-1948
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, portret, stilleven, bloemstilleven
Project
NOA
Opmerkingen
Meubilair en andere ontwerpen bevinden zich in het Drents Museum.
Ingevoerd op: 1991-11-20; Laatste wijziging: 2020-04-13

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?