Mainmenu
110303
1 / 1

Gregorius Wilhelmus Wuisman

man / Nederlands
Kwalificaties
glasschilder, glazenier, glazenier
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Schiedam (plaats, Zuid-Holland) 1896-01-30
Overleden
Breda (plaats) 1946-08-01
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Princenhage 1926
    In de r.k. St. Martinuskerk te Princenhage werd in 1926 een glas-in-loodraam aangebracht (atelier G. en C. Wuisman) met onder meer een afbeelding van een van de wonderen uit de Kroniek van de Sacramentsbroederschap. (www.meertens.knaw.nl/bedevaart/bol/plaats/124) 1926, attach a leaded window at the church St. Martinus, Princenhage (place)
  • Breda (plaats) 1944 - 1946
    Jacobs 2000
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
christelijk religieuze voorstelling
Ingevoerd op: 1996-11-04; Laatste wijziging: 2023-09-19

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?