Mainmenu
113266
1 / 1

Meester van het Errera-Schetsboek

Kwalificaties
tekenaar
Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
In de literatuur onder andere geïdentificeerd als Cornelis Massys en Matthijs Cock. De naam van deze kunstenaar is ontleend aan een schetsboek, dat in 1893 in het bezit kwam van Paul Errera om vervolgens, in 1928, te worden verworven door de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel (inv. 4630). Aan de reeks tekeningen zijn namen verbonden als Joachim Patinir, de Meester van de Vrouwelijke Halffiguren, Lucas Gassel, Matthys Cock, Cornelis Massys en Lucas van Valckenborch. Waarschijnlijk zijn de tekeningen niet allemaal van één hand.
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1525 - 1549
tweede kwart 16de eeuw
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, landschap (als genre), christelijk religieuze voorstelling, architectuur (genre)
Ingevoerd op: 1997-03-07; Gewijzigd op: 2016-04-19

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?