Mainmenu

William C. Bradford

man / Amerikaans
Kwalificaties
fotograaf, schilder, tekenaar
Nationaliteit/school
Amerikaans
Geboren
Fairhaven (Massachusetts) 1823-04-30/1830
Overleden
New York City 1892-04-25
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Dunmore and Critcherson fotografeerden tijdens door Bradford georganiseerde expeditie naar Groenland
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
 • Fairhaven (Massachusetts) 1855 - 1859
  Bradford betrok in 1855 een atelier in zijn geboorteplaats, waar hij ook les kreeg van de nederlandse marineschilder Albertus van Beest (1820-1860).
 • Labrador (landstreek Canada) 1854 - 1857
  Bradford maakte in deze periode verschillende reizen naar Labrador om daar schetsen te maken van het arctische landschap.
 • New York City 1860 - 1892
  Geïnspireerd door tijdgenoten zoals Frederic Church, werd Bradford kunstenaar-ontdekkingsreiziger, waarbij vooral de poolgebieden zijn voorkeur hadden.
 • Labrador (landstreek Canada) 1861 - 1868
  Bradford bracht vier maanden door voor de kust van Labrador om ijsbergen en arctische landschappen te fotograferen en te schetsen. Hij herhaalde deze expeditie de volgende zeven jaar iedere zomer.
 • Groenland 1869
  zie boven
 • Londen (Engeland) 1872 - 1874
  Bradford kreeg hier een opdracht van Koningin Victoria.
 • San Francisco 1881 - 1889
  ca. 1881-1889; Bradford verlegde in de jaren tachtig zijn aandachtsgebied naar het amerikaanse westen en betrok een atelier in San Francisco. Hij schilderde in deze periode onder andere in de Yosemite Valley en de Sierra Nevada.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
havengezicht, landschap (als genre), marine (als genre), topografie
Bradford werkte in de traditie van de engelse en nederlandse marineschilderkunst.
Ingevoerd op: 1991-11-25; Gewijzigd op: 2016-04-18

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?