Mainmenu

Giacinto Brandi

man / Italiaans
Kwalificaties
schilder, tekenaar
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Poli (Italië) 1621/1623
Overleden
Rome 1691-01-19
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
He was the grandson of Vincenzo Brandi and son of Giovanni Brandi, both were ornamental painters. His daughter Isabella married the animal painter Phillip Peter Roos in 1681.
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
as a figure painter, Brandi collaborates with the flower painter Mario Nuzzi and with the landscape painters Viviano Codazzi, Crescenzo Onofri and Bartolomeo Torregiani
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, mythologie, christelijk religieuze voorstelling
Ingevoerd op: 1991-11-25; Laatste wijziging: 2021-09-24

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?