Mainmenu

Explore

alle databases/site
Zoekhistorie
Geen zoekopdrachten gevonden
33 afbeeldingen

George Hendrik Breitner

man / Nederlands
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Rotterdam 1857-09-12
Overleden
Amsterdam 1923-06-05
begraven op de Oosterbegraafplaats, Amsterdam (Bergsma/Hefting 1994)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Breitner schilderde mee aan het Panorama Mesdag
Deze kunstenaar in andere databases
Verder zoeken in RKDartists&
Biografische gegevens
Werkzame periode
1880 - 1923
ca. 1880-1923
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre), genrevoorstelling, figuurvoorstelling, naaktfiguur, militairengenre, portret, stilleven, bloemstilleven, visstilleven, groentestilleven, historie (als genre), stadsgezicht, diervoorstelling (genre), straatscène, straatfotografie
'Amsterdams' schilder van 'het leven op straat' en 'een vriend der huzaren' met zijn cavalerie- en artillerievoorstellingen (Scheen 1981)
Materiaal/techniek
olieverf, waterverf
daglichtpapier
Prijzen
Ingevoerd op: 1991-11-25; Gewijzigd op: 2017-10-17

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?