Mainmenu

Yvonne M. Brill

vrouw / Nederlands
Kwalificaties
auteur, illustrator, tekenaar
illustreerde vanaf 1990 haar eigen boekjes (Lexicon Jeugdliteratuur)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Amsterdam 1942-06-19
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
De serie 'Twee jongens' en 'Peter' schreef ze samen met haar man onder het pseudoniem Jaap Helder, omdat, naar eigen zeggen, jongensboeken niet verkopen als er een vrouwelijke naam op staat (Lexicon Jeugdliteratuur)
Biografische gegevens
Werkzame periode
1962
vanaf 1962
Opleiding
behaalde haar vakdiplome reclametekenen
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, landschap (als genre)
Product
reclame
Ingevoerd op: 1992-04-02; Laatste wijziging: 2022-06-09

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?