Mainmenu
129486
1 / 1

Lorenzo Ghiberti

man / Italiaans
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Florence 1378
Overleden
Florence 1455-12-01
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1400 - 1455
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Romagna (streek) 1400
  • Florence 1400
  • Venetië 1424 - 1425
    Wegens de pestepidemie verblijft hij van oktober tot en met december dit jaar in Venetië, waarschijnlijk heeft hij in deze periode ook een bezoek gebracht aan Paudua.
  • Florence 1425 - 1455
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
christelijk religieuze voorstelling, figuurvoorstelling, portret
Materiaal/techniek
brons, terracotta
Opmerkingen
Leerling van Bartoluccio di Michele.
In 1401 werd er een wedstrijd uitgeschreven om een ontwerp te maken voor de noordelijke deur van het Baptisterium. Ghiberti won de wedstrijd. Andere mededingers waren onder andere Brunelleschi en Donatello. Men vond het resultaat zo goed dat men hem vroeg de oostelijke deur te maken, door Michelangelo ook wel de Paradijsdeur genoemd.
Ingevoerd op: 1999-06-17; Gewijzigd op: 2017-06-07

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?