Mainmenu
129629
1 / 1

Jan Coxie

Kwalificaties
schilder
Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands
Geboren
Mechelen 1629-02/1629-02-26
gedoopt op 26 februari 1629
Overleden
Mechelen 1670
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van Michiel III, vader van Jan Anthonie en Jan Michiel, trouwde in 1650 met zijn nicht Johanna Biset (dochter van de schilder Joris Biset)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Jan van Rintel De vier niet gesigneerde van de zes schilderijen in Heverlee (in 1651 te dateren) zijn voorzien van kleine figuren van de hand van Jan van Rintel; de twee gesigneerde zijn niet gestoffeerd (Willigen/Kinkelder)
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Leuven 1651
    In de abdij van Heverlee (bij Leuven) bevinden zich vier grote landschappen, door documenten 1651 te dateren, met scènes uit het leven van St. Norbertus en twee kleine uit dezelfde tijd. De abt van deze abdij, Libert de Pape, bestelde bij hem nog vijfentwintig andere werken (Emmanuel Neeffs, Histoire de la peinture et de la sculpture à Malines, 1876, p. 185)
  • Mechelen 1651 - 1670
    in 1651 lid van het St. Lucasgilde te Mechelen
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre)
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1999-06-29; Gewijzigd op: 2017-03-31

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?