Mainmenu

Giovanni della Robbia

man / Italiaans
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Florence 1469-05-19
Overleden
Florence 1529/1530
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
derde zoon van Andrea della Robbia
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Florence 1487 - 1530
    vanaf 1487 in meerdere documenten genoemd als medewerker van zijn vader Andrea aan de Dom in Florence en aan kerken in Arezzo en Prato; 1498-1499: uitvoering van het wijwaterbekken in de sacristie van de Santa Maria Novella, vroegst gedocumenteerde zelfstandige werk; 1510-1521: samenwerking met zijn vroeg aan de pest gestorven zoon Marco (1503-1527) en met de beeldhouwer Agnolo di Polo; 1529/1530: overleden, waarschijnlijk ten gevolge van de pest, net als drie van zijn zonen; na het vertrek van zijn broers Girolamo en Luca della Robbia (II) naar Frankrijk in 1529 komt er een definitief einde aan de activiteiten van het Della Robbia-atelier in Florence
  • Volterra 1501 - 1505
    werkzaam in de San Girolamo
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, portret, christelijk religieuze voorstelling
Materiaal/techniek
terracotta
Product
reliëf
Opmerkingen
Hij is zoon van Andrea della Robbia.
Ingevoerd op: 1999-08-10; Laatste wijziging: 2021-04-20

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?