Mainmenu
131619
1 / 1
Kwalificaties
schilder, tekenaar, decoratieschilder (van interieurs), schilderijenrestaurator, kopiist, vervalser, kunsthandelaar
Vestigde zich in Brussel in 1908 waar hij een kunsthandel begon in de Regentschapsstraat. In 1927 werd hij benoemd tot restaurator aan de Koninklijke Musea. Van der Veken heeft nooit fortuin gemaakt met de ver doorgevoerde restauraties (ook wel hyperrestauraties genoemd) die hij doorgaans in opdracht uitvoerde, alsmede met zijn imitaties naar Vlaamse primitieven. Om die reden is hier nabootser of imitator van Vlaamse primitieven een betere kwalificatie dan vervalser. In de periode 1939-1951 vervaardigde hij een kopie van het gestolen Rechtvaardige Rechters-paneel ter aanvulling van het Gentse Lam Gods-retabel van de gebroeders Van Eyck.
Nationaliteit/school
Belgisch
Geboren
Antwerpen 1872-04-04
Overleden
Elsene 1964
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
vader van Pierre
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
samenwerking
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1900 - 1955
Opleiding
Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Antwerpen)
1892; specialiseerde zich in het kopiëren van oude meesters
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
historie (als genre), portret
Ingevoerd op: 1999-09-30; Gewijzigd op: 2018-06-04

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?