Mainmenu

Jan Breughel (II)

Kwalificaties
schilder, tekenaar
Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands
Geboren
Antwerpen 1601-09/1601-09-13
op 13 september 1601 gedoopt
Overleden
Antwerpen 1678-09-01
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van Jan Brueghel I; vader van Clara Eugenia Isabella, Sara Maria, Jan Peeter, Ambrosius, Philips, Ferdinand, Abraham en Jan Baptist Brueghel; trad in 1626 in het huwelijk met Anna-Maria Janssens, dochter van Abraham Janssens
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Italië 1622 - 1625-08
  • Antwerpen 1625 - 1678
    kortstondige bezoeken aan Parijs in de 1650'er jaren (Willigen/Meijer 2003, p. 54)
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre), stilleven, winterlandschap, bloemstilleven, diervoorstelling (genre), architectuur (genre), vruchtenstilleven
hij was een nauwgezet en langzame werker; het definieren van de omvang van zijn oeuvre is problematisch (Willigen/Meijer 2003, p. 55)
Materiaal/techniek
olieverf
Lid van
Ingevoerd op: 1991-11-25; Gewijzigd op: 2018-12-06

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?