Mainmenu

Theodor Zacharias Friedrich Alt

man / Duits
Kwalificaties
schilder, tekenaar, aquarellist
Nationaliteit/school
Duits
Geboren
Döhlau 1846-01-23
Overleden
Ansbach 1937-10-08
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Opleiding
Akademie der Bildenden Künste (München)
Alt studeerde van 1861 tot 1864 aan de Kunstgewerbeschule in Neurenberg en vanaf 1864 aan de Akademie der Bildenden Künste in München.
Kunstgewerbeschule (Neurenberg)
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, landschap (als genre), portret, figuurvoorstelling, topografie, interieurs, stilleven
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
Münchener Malerschule, impressionisme
Ingevoerd op: 1991-11-20; Gewijzigd op: 2018-02-11

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?