Mainmenu
Kwalificaties
collagist, graficus, grafisch ontwerper, illustrator, ontwerper, tekenaar, wandschilder
De bekendste creatie van Bruna is zijn kinderboekenreeks 'Nijntje'. Ontvangt in 1983 de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Utrecht (stad) 1927-08-23
Overleden
Utrecht (stad) 2017-02-16
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
In 1970 richtte Dick Bruna in samenwerking met Pieter Brattinga het bedrijf Mercis BV op dat de rechten op het werk van Dick Bruna bewaakt.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1947 - 2013
vanaf 1947
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
diervoorstelling (genre), figuurvoorstelling
Materiaal/techniek
penseel (techniek), plakkaatverf
Product
affiche, kinderboekillustratie, ontwerp voor boekband, boek- of stofomslag, ontwerp voor boekband, boek- of stofomslag (kinderboeken)
bekend van illustraties van kinderboeken zoals de Nijntje-reeks vanaf 1955 (Jacobs 2000)
Prijzen
Ingevoerd op: 1992-04-09; Laatste wijziging: 2021-11-18

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?