Mainmenu
Nationaliteit/school
Bulgaars, Amerikaans
Geboren
Gabrovo 1935-06-13
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
married to Jeanne-Claude Denat de Guillebon
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
abstractie
Materiaal/techniek
textiel (materiaal), polyester
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
pop art, Land Art
Opmerkingen
Voor de tekeningen zie onder standplaats BUI/Verenigde Staten-Canada/S
catalogue raisonné in voorbereiding (veiling New York, Post-War and Contemporary Art, morning session, Christie's, 12-05-2005, nr. 247, 310) zonder vermelding van de naam van de samensteller van de catalogue raisonné
Ingevoerd op: 1991-12-02; Gewijzigd op: 2018-06-26

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?