Mainmenu
2 afbeeldingen

Pieter Coecke van Aelst (I)

Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands
Geboren
Aalst (Oost-Vlaanderen) 1502-08-14
Overleden
Brussel 1550-12-06
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
Gehuwd met een dochter (Anna geheten) van de Meester van 1518 (geïdentificeerd als Jan Mertens van Dornicke); treedt ca. 1538/'39 voor de tweede maal in het huwelijk met Mayken Verhulst, dochter van de Mechelse schilder Pieter Verhulst; hun dochter Mayken Coecke huwt in 1563 Pieter Bruegel (Monballieu 1974; Op de Beeck 2003 en 2005).
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
christelijk religieuze voorstelling, genrevoorstelling, historie (als genre), portret
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1991-12-02; Gewijzigd op: 2018-06-07

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?