Mainmenu
Nationaliteit/school
Zuid-Nederlands
Geboren
Antwerpen 1555/1565
ca. 1560
Overleden
Antwerpen 1618-06-29
New Hollstein, Collaert Dynasty, part 1 (2005), p. lxv
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van Jan Collaert I en Anna van der Heijden; gehuwd met Justa (Josina) Galle, die na zijn overlijden hertrouwde met Pieter de Jode II (New Hollstein, Collaert Dynasty, part 1 (2005), pp. lv-lxvii)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Antwerpen 1580 - 1618
    in 1580 wijnmeester van het gilde; eerst bekende werk: de 7 planeten naar Maerten de Vos bij Gerard de Jode; werkte vervolgens voor Philips Galle, Eduard Hoeswinckel en Hans van Luyck. Na zijn huwelijk met Josina werkte hij vooral voor zijn schoonvader Galle. Vanaf 1587-88 zijn ook pogingen bekend om zelfstandig als uitgever te werken. Vanaf 1593-94 neemt hij leerlingen aan, wat er op wijst dat hij vrijgeveestigd was als graveur en uitgever. Vanaf 1589 werkte hij ook voor Plantijn Moretus (NHD 2005)
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
architectuur (genre), christelijk religieuze voorstelling
Product
devotieprent
Ingevoerd op: 1991-12-02; Gewijzigd op: 2018-11-05

Reacties

Lode Goukens 06 december 2016
aangezien geweten is dat Volcxken Dierick zijn meter was (zoals ook van Theodore Galle) zou zijn doopdatum gekend moeten zijn. Kijk eens in Denucé
Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?