Mainmenu
Monogrammeert als
JC
JC of JC ineen (Fichescollectie Monogrammen MHK)
Permutatie
CJ
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Delft 1889-05-16
Overleden
Nijmegen 1958-04-26
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Collette werkte 1922 tot 1927 voor de kunstwerkplaats Cuypers in Roermond (Jaarboek Numaga 2006); Nadat hij zich had losgemaakt van Cuypers’ atelier en vestigde hij zich als zelfstandig ondernemer in Nijmegen.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre), literatuur (genre), portret, christelijk religieuze voorstelling, stadsgezicht
Ingevoerd op: 1992-05-14; Laatste wijziging: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?