Mainmenu
Kwalificaties
schilder, beeldhouwer, tekenaar, fotograaf, cineast, musicus, graficus, assemblagekunstenaar, vervaardiger van gouaches, docent aan academie
Dahn gaf in 1983-84 les aan de Düsseldorfer Kunstakademie en is sinds 1995 docent aan de Hochschule der Bildenden Künste in Braunschweig.
Nationaliteit/school
Duits
Geboren
Sankt Tönis/Krefeld 1954-10-08
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Dahn werkte samen met Dokoupil aan verschillende schilderingen.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Keulen 1976
    Dahn woont sinds 1976 in Keulen. Hij was daar lid van de kunstenaarsgroep Mülheimer Freiheit (1979-81).
  • Verenigde Staten van Amerika 1994
    Dahn reisde door de zuidelijke staten van Amerika.
geboren
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
abstractie, figuurvoorstelling, portret
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
Mülheimer Freiheit
Artforum international, maart 2003, p. 235
Ingevoerd op: 1992-05-15; Laatste wijziging: 2020-04-21

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?