Mainmenu
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Leeuwarden (stad) 1950-10-18
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Dalstar was een van de medeoprichters van de dichtersgroep De Maximalen (jaren 1980).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Opleiding
Rijksuniversiteit Groningen
studie sociologie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Koos_Dalstra, november 2009)
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Amsterdam (stad) 1990 - 2000
    In Amsterdam onderhield Dalstra vriendschappelijke banden met Rob Scholte. Nadat er een aanslag op Scholte was gepleegd, wees hij Dalstra als dader aan. Dalstra begon een smaadzaak tegen Scholte en won deze tot de hoge raad aan toe. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Koos_Dalstra, november 2009)
  • Vlissingen (stad, Zeeland) 2009
    website kunstenaar
geboren
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
abstractie, figuurvoorstelling
Opmerkingen
Fonds BKVB
Ingevoerd op: 1995-10-04; Laatste wijziging: 2020-04-21

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?