Mainmenu

Pietro Dandini

man / Italiaans
Kwalificaties
schilder, tekenaar, ontwerper
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Florence 1646-04-12
Overleden
Florence 1712-11-26
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
Zoon van Vincenzo (volgens anderen neef) en broer van Cesare Dandini; vader van de schilders Ottaviano en Vincenzo Antonio Dandini
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
vanaf 1670 bestierden vader en zoon samen een atelier
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
allegorie, christelijk religieuze voorstelling, historie (als genre), landschap (als genre), mythologie, portret, veldslag
Ingevoerd op: 1991-12-02; Gewijzigd op: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?