Mainmenu

Gustave De Smet

man / Belgisch
Monogrammeert als
GDS
GDS aaneen in een kader (Fichescollectie Monogrammen MHK)
Kwalificaties
graficus, schilder, tekenaar
Nationaliteit/school
Belgisch
Geboren
Gent 1877-01-21
Overleden
Deurle (Sint-Martens-Latem) 1943-10-08
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
brother of Leon de Smet
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1895 - 1943
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
boerengenre, diervoorstelling (genre), dorpsgezichten, figuurvoorstelling, genrevoorstelling, havengezicht, landschap (genre), portret, stadsgezicht, stilleven, visstilleven, bloemstilleven, vruchtenstilleven, winterlandschap
Materiaal/techniek
olieverf
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
expressionisme
Samen met Permeke en Van Den Berghe vertegenwoordigt De Smet het Vlaams Expressionisme, gecentreerd rond Sint-Martens-Latem
Ingevoerd op: 1992-01-06; Laatste wijziging: 2017-05-04

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?