Mainmenu
Kwalificaties
prentkunstenaar, hofschilder, tekenaar, etser, graveur (prentmaker), kopiist, docent aan academie
heeft o.a. ontleedkundige onderwerpen voor prof. Sandifort getekend; ook kopieerde hij oude meesters o.a. Teniers, Ter Borch, van Berchem en Brouwer; graveerde ook boektitels; in 1761 benoemd tot directeur van de Leidse Teken Academie (Scheen 1981)
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands (school)
Geboren
Leiden (stad) 1731-03-08
Overleden
Leiden (stad) 1820-07-13
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
vervaardigde samen met la Fargue de afbeeldingen der sledevaart in 1774-1775 ter herdenking van Leidens ontzet (Scheen 1981)
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (genre), winterlandschap, architectuur (genre), stadsgezicht, portret, historie (genre), christelijk religieuze voorstelling, genrevoorstelling, figuurvoorstelling
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1991-12-03; Laatste wijziging: 2020-07-31

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?