Mainmenu

Diana Vandenberg

vrouw / Nederlands
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Den Haag 1923-04-01
Overleden
Den Haag 1997-10-04/1997-10-05
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
trouwde 21-03-1952 te Den Haag met de kunstenaar Johfra (Franciscus Johannes Gijsbertus van den Berg); gescheiden na 1962
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, portret, naaktfiguur, landschap (als genre), diervoorstelling (genre), vogelvoorstelling, mythologie
werkt in de stijl van fantasmagie (verwant aaan surrealisme en renaissance)
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
magisch realisme, surrealisme
Ingevoerd op: 1991-12-16; Laatste wijziging: 2020-06-06

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?