Mainmenu
1 / 1
Monogrammeert als
JD
J.D.
Nationaliteit/school
Frans
Geboren
Le Havre 1901-07-31
Overleden
Parijs 1985-05-12
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1918 - 1985
Dubuffet took over his father's wine business in 1925, and withdrew from the art world, he stayed in the wine business until 1942, when he returned to painting
Opleiding
École des Beaux-Arts (Le Havre)
Académie Julian (Parijs)
begon in 1918 aan een opleiding in de schilderkunst aan de Académie Julian die hij na zes maanden alweer beeindigde om zelfstandig te gaan studeren
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
abstractie
Materiaal/techniek
gouache (verf)
Ingevoerd op: 1991-12-03; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?