Mainmenu
262538
1 / 1

Jan Grarup

man / Deens
Kwalificaties
fotograaf
Zeven maal op rij was Grarup een van de winnaars van World Press Photo. Tweemaal won hij de Unicef-prijs voor nieuwsfotografie, hij was Fotograaf van het Jaar in Denemarken en hij won de Foto van het Jaar bij Visa pour l'Image, en de Leica Oskar Barnack Award. Grarup was tevens tweemaal finalist in de W. Eugene Smith Memorial Fund Award for Humanistic Photography.
Nationaliteit/school
Deens
Geboren
1968
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Grarup is aangesloten bij en medeoprichter van fotoagentschap Noor. (NOORimages). Noor is een initiatief van Samantha Appleton, Jodi Bieber, Philip Blenkinsop, Pep Bonet, Jan Grarup, Stanley Greene, Yuri Kozyrev, Kadir van Lohuizen en Francesco Zizola, en de van World Press Photo afkomstige Claudia Hinterseer.
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Reizend fotojournalist
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
fotojournalistiek
Ingevoerd op: 2003-01-29; Gewijzigd op: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?