Mainmenu

Desiderius Erasmus

Kwalificaties
schilder, tekenaar
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
1467/1469
ca. 1467-1469
Overleden
1536
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Een Talesius geisgneerde tekening is mogelijk van de hand van Quirijn Talesius, huigenoot, secretaris en vriend van Desiderius Erasmus.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, historie (als genre)
Materiaal/techniek
olieverf
Opmerkingen
Het Rijksprentenkabinet in Amsterdam bezit een tekening door Jan Stolker met de kruisiging met Maria en Johannes de Doper (inv. RP-T-00-1303), die volgens een opschrift door Stolker (in verso) zou zijn gekopieerd naar een schilderij door Erasmus; zie hierover: J.W. Niemeijer, 'Jan Stolker', in: Th. Laurentius, J.W. Niemeijer en G. Ploos van Amstel, Cornelis Ploos van Amstel 1726-1798. Kunstverzamelaar en prentuitgever, Assen 1980, p. 54-57 (een voorbereidende lijntekening door Jan Stolker voor de tekening in Amsterdam bevindt zich in het Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam, inv. MB 1992/T2:38).
Ingevoerd op: 1991-12-14; Gewijzigd op: 2019-03-04

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?