Mainmenu
315262
1 / 1

Pep Bonet

Kwalificaties
fotograaf
Bonet won in 2003 de Kodak Young Photographer’s of The Year Award, de Zilveren Camera Holland en de eerste prijs op de tweejaarlijkse Award Photopress (Spanje). In Nederland won hij met het essay Aids in Ethiopië de Scherpenzeel Prijs voor fotojournalistiek. In 2005 won hij de Eugene Smith Humanistic Grant for Photography. Bonet werkt voor Artsen zonder Grenzen en andere NGO's. In Nederland werd het werk van Bonet onder meer geëxposeerd op de fotomanifestatie Noorderlicht (2005), in de Melkweggalerie en in FOAM.
Nationaliteit/school
Spaans, Nederlands
Geboren
Mallorca (eiland) 1974
1971 volgens NFM
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Bonet is een van de fotografen van fotoagentschap NOOR.
Biografische gegevens
Opleiding
Fotogram (Amsterdam)
1997. Amsterdam
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
fotojournalistiek
Prijzen
Ingevoerd op: 2004-07-20; Gewijzigd op: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?