Mainmenu
331036
1 / 1

John Xceron

Kwalificaties
schilder, kunstcriticus
In Parijs werkte hij tevens als kunstcriticus. Voor de dagbladen Boston Evening Transcript en de Chicago Tribune (Parijse editie) hij schreef over de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. Zijn artikelen over Jean Hélion, Hans Arp, John Graham en Theo van Doesburg getuigen van een groot inzicht in de eigentijdse kunst
Nationaliteit/school
Grieks, Amerikaans
Xceron emigreerde in 1904 vanuit Griekenland naar de Verenigde Staten.
Geboren
Isari (Griekenland) 1890-02-24
Overleden
New York City 1967
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
1890-02-24
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1910 - 1967
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
geometrische abstractie
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
geometrische abstractie
Ingevoerd op: 2004-12-23; Gewijzigd op: 2017-08-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?