Mainmenu
3 afbeeldingen

Catharina Backer

Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Amsterdam 1689-09-22
Overleden
Leiden 1766-02-08
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
Dochter van de verzamelaar Willem Backer, zuster van Cornelis; trouwde op 25 augustus 1711 met haar neef Allard de la Court van der Voort, lakenfabrikant en kunstverzamelaar.
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Tekende naar gipsen afgietsels van zijn werk in het bezit van haar vader (en niet naar de metalen afgietsels van dertien sculpturen die haar schoonvader Pieter door beeldhouwer Filips van de Mij in drievoud liet maken: na haar huwelijk en verhuizing naar Leiden in 1711 heeft ze aan haar tekenmap niets meer toegevoegd).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Amsterdam 1704 - 1711
  • Leiden 1711 - 1766
    trouwde in Leiden in 1711 en bleef daar tot haar dood (Willigen/Meijer 2003)
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
stilleven, bloemstilleven, vruchtenstilleven, genrevoorstelling
in de trant van Rachel Ruysch (Saur 1992); bloemstillevens in het Hallwylska Museum in Stockholm uit 1721 en in Leiden (Willigen/Meijer 2003); haar nalatenschap is op 23 april 1767 in Leiden verkocht (Wurzbach 1906)
Materiaal/techniek
olieverf
Product
waaiers
Ingevoerd op: 1991-11-20; Gewijzigd op: 2017-04-20

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?