Mainmenu

Francis Bacon

man / Engels, Iers
Kwalificaties
schilder, tekenaar
Gale 1999
Nationaliteit/school
Engels, Iers
Geboren
Dublin (stad) 1909-10-28
Overleden
Madrid (stad, Spanje) 1992-04-28
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1925 - 1992
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling
Gale 1999
Opmerkingen
In de mappen V en VI foto's uit de schenking van de Kunsthalle in Mannheim 1998. Foto's verm. i.v.m. Bacon tent. in Londen Marlborough Fine Art), Turijn en Mannheim. In Mannheim vond de tent. plaats van 18 juli tot 26 aug. Cat. niet in bibliotheek RKD; wel aanwezig de versie uit Turijn.
Oeuvrecatalogus in voorbereiding door: The Estate of Francis Bacon. The Francis Bacon Catalogue Raisonne edited by Martin Harrison (aankondiging 2005/dossier Bacon PDO)
Ingevoerd op: 1991-11-20; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?