Mainmenu
Kwalificaties
auteur, kunstverzamelaar, antiquair, kunsthandelaar
Saam Nijstad was gedurende zijn leven kunsthandelaar/antiquair in Den Haag en was samen met zijn vrouw Lily Nijstad-Einhorn verzamelaar van Europese tekeningen; de collectie is in 2004 geveild (zie voor tentoonstellings- en veilingcatalogi en voor zijn eigen publicaties RKDlibrary). Vanaf 1949 tot 1959 maakte hij deel uit van het bestuur van de Oude Kunst en Antiekbeurs in Delft. Onder hem werd "Delft" een doorslaand succes. Saam Nijstad was mede-oprichter van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch.
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Lochem (Gelderland) 1922-05-20
Overlijdensadvertentie Volkskrant, 8 januari 2011
Overleden
Den Haag 2011-01-05
Overlijdensadvertentie Volkskrant, 8 januari 2011
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
echtgenoot van Lily Einhorn; zijn tekeningenverzameling, de Unicorno Collectie, was naar haar genoemd; vader van Saskia Nijstad
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1937 - 1990
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Ingevoerd op: 2007-04-03; Laatste wijziging: 2015-11-11

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?