Mainmenu

Daniël Harkink

man / Nederlands
Kwalificaties
tekenaar, plateelschilder, schilder
was tot zijn 62ste werkzaam als tekenaar en plateelschilder op de plateelfabrieken te Gouda, vanaf 1901 op de aardewerkfabriek 'Zuid-Holland'; ging schilderen toen hij gepensioneerd werd; hield op 78-jarige leeftijd zijn eerste expositie (Scheen 1981)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Gouda 1862-10-24
Overleden
Den Haag 1953-11-06
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
vanaf 1901 werkzaam op deze fabriek
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1877 - 1953
ca. 1877-1953
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
portret, marine (als genre), landschap (als genre)
Project
NOA
Ingevoerd op: 1994-01-27; Laatste wijziging: 2017-08-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?