Mainmenu
363207
1 / 1

Gerrit Schoemaker

Kwalificaties
amateurtekenaar
Werkte samen met zijn vader Andries aan de 'Atlas Schoemaker'; de meeste tekeningen zijn van de hand van zijn vader, wel vervaardigde hij veel tekeningen in het deel 'Amsterdam'.
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
Amsterdam 1692
Overleden
Amsterdam 1736
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van Andries Schoemaker
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Vervaardigde in de periode 1725-1735 samen met zijn vader Andries bijna honderd geïllustreerde manuscripten met betrekking tot de Nederlandse geschiedenis en topografie (9.000 bladzijden, waarvan meer dan 2.600 met kleurentekeningen); een groot aantal hiervan is nog intact, zie CD-roms in de RKDbibliotheek.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
topografie
Opmerkingen
Zie voor werken van zijn hand ook J.C. Kort, Het archief van de familie Van Slingelandt, Den Haag 2004, p. III-IV en inv. 564 en 1436-1442.
Ingevoerd op: 2008-01-11; Gewijzigd op: 2017-10-18

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?