Mainmenu

Susan Sontag

vrouw / Amerikaans
Kwalificaties
cultuurfilosoof, auteur
Na haar studies werkte Sontag eerst bij Partisan Review, later bij The New York Review of Books. Sontag schreef zowel fictie als essays. In 1966 verscheen 'Against interpretation' . Vermaard is ook haar 'On Photography' (1977). Ze schreef over high en low art in 'Notes on Camp' uit 1964. Haar laatste essayboek handelde over oorlogsfotografie, 'Regarding the Pain of Others'. Daarnaast was ze politiek activiste. Ze schreef en regisseerde films. Ze heeft vele prijzen ontvangen voor zowel haar werk als politiek activiste als voor haar literaire en essayistische werken.
Nationaliteit/school
Amerikaans
Geboren
New York City 1933-01-16
Overleden
New York City 2004-12-28
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Biografische gegevens
Opleiding
Sontag studeerde in Berkely, Californië en aan de University of Chicago. Vervolgens ook nog aan Harvard, in Oxford en aan de Sorbonne.
geboren
overleden
Ingevoerd op: 2008-01-18; Laatste wijziging: 2017-03-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?