Mainmenu

Johannes Hendrik Schmidt

man / Nederlands
Kwalificaties
zilversmid, winkelier
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Amsterdam 1825-01-10
Overleden
Amsterdam 1900-06-01
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
vormde met zijn broer Johannes Wilhelmus de firma Gebroeders Schmidt
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
werd abusievelijk opgegeven als 'Schmidt en Co', met genoemde broers en daarnaast Louis Fredrik Schmidt en Cornelis Balthus Hermanus Canté.
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Amsterdam 1849 - 1885
    Vanaf 1849 werkzaam met zijn broef Jacobus Wilhelmus in de firma 'Gebroeders Schmidt'. In de eerste jaren was hij alleen als werkmeester (zilversmid) actief, in 1867 werd daarnaast een kashouderij (winkel) geopend. In 1893 schreer Schmidt een brief aan de waarborg dat de productie van het atelier in 1885 gestopt was.
geboren
werkzaam in
overleden
Product
grootwerk, kleinwerk
in 1864 werd een paar wandarmen gemaakt, die door de Rotterdamse kashouder H.W. van Loon namens de stad Rotterdam werden aangeboden aan Koning Willem III en Koningin Sophie.
Ingevoerd op: 2008-09-24; Laatste wijziging: 2021-08-22

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?