Mainmenu
Kwalificaties
fotograaf, hofleverancier
according to his advertisement on his cartes-de-visite, he had permission to use the title 'purveyor to Maria Elisabeth princess of Saxe-Weinigen' and her coat of arms, and the title 'purveyor to the King and Queen of Romania' (Carol I and Elisabeth of Wied) and the coat of arms of Romania (see artwork no. 167826)
Nationaliteit/school
Duits, Nederlands
Geboren
Kleef 1852-10-02
Genlias (juni 2010)
Overleden
Amsterdam 1894-05-26
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van de fotograaf Jacob Cosman; hij huwde op 20 mei 1886 met Röschen Goldschmidt in Groningen (Genlias, juni 2010)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Goedknegt werkzaam voor de fa. Cosman, voor 1900, te Amsterdam.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Amsterdam 1881 - 1903
    Koningsplein 1 hoek Singel en Galerij 48; studio Galerij 48 in het Paleis voor Volksvlijt in Amsterdam. Opent in 1891 een tweede studio aan het Koningsplein1. Daarnaast exploiteert hij een studio in Bad Kleve, Duitsland.
  • Kleef 1881 - 1903
    Kirchstr. 27
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
portretfotografie
Product
carte-de-visite
Ingevoerd op: 2008-12-08; Laatste wijziging: 2016-08-19

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?