Mainmenu

Alexander Hugo Bakker Korff

man / Nederlands
Kwalificaties
schilder, tekenaar, aquarellist
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Den Haag 1824-08-31
Overleden
Leiden 1882-01-28
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1839 - 1882
ca. 1839-1882
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, interieurs, figuurvoorstelling, portret, stilleven, vanitasstilleven, historie (als genre), mythologie, christelijk religieuze voorstelling, vissersgenre, boerengenre
sedert 1856, toen hij zich in Oegstgeest vestigde, maakte hij interieurtjes met zijn moeder en ongetrouwde zusters als model
Materiaal/techniek
olieverf, waterverf
conte en potlood
Prijzen
  • 1870 ridder in de Leopoldsorde
Opmerkingen
Op de achterzijde van zijn werk vindt men soms een lakstempel, een echtheidsverklaring of annotatie van de kunstenaar (opmerking naar aanleiding van bijschriften in veilingcatalogi)
Ingevoerd op: 1993-11-03; Gewijzigd op: 2017-07-24

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?