Mainmenu
Kwalificaties
schilder, aquarellist, kunstverzamelaar, misdadiger
was van 1933 tot zijn dood in 1945 rijkskanselier van het Derde Rijk
Nationaliteit/school
Oostenrijks, Duits
Geboren
Braunau 1889-04-20
Overleden
Berlijn 1945-04-30
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Hoffmann was zijn officële fotograaf; de broers Chapman eigenden zich in 2008 enkele werken van Hitler toe door er regenbogen, hartjes e.d. op te schilderen; kunstenaar Gert Jan Kocken fotografeerde aquarellen van Hitler.
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Opleiding
Kunstschule (Linz)
1907 (afgewezen)
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Wenen 1907
    Toog in 1907 naar Wenen om zich in te laten schrijven bij de kunstacademie. De kunstacademie waarbij hij zich aanmeldde, in het Oostenrijkse Linz, wees hem echter af. De directeur wees hem erop dat hij wel een zeker talent had en suggereerde hem eerst wat teken- en schilderlessen te nemen en dan nog eens te proberen om toegelaten te worden.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre), topografie
Opmerkingen
in Goldschmidt 2007 wordt de titel 'Hitler comme peintre' genoemd, nadere bibliografische gegevens over deze publicatie zijn echter niet bekend
Ingevoerd op: 1992-01-17; Laatste wijziging: 2021-12-09

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?